Kims Nyhetsstund 26 augusti 2013

God morgon! Vi börjar med sport.

Nu är fotbolls-VM på väg flyttas för första gången någonsin. För att undvika Qatars extrema sommarvärme kommer mästerskapet 2022 spelas på vintern. Jag skulle bli mer förvånad om det inte flyttas, säger Fifa-presidenten Sepp Blatter. Visst, det är nio år kvar dit. Men just nu ser vi fram emot Fotbolls-VM i Brasilien nästa år.

Och så nöje.

Ikväll är Morgan Karlsson och Ola-Conny Wallgren från Ullared tillbaka. Morgan och Ola-Conny åker runt ut i världen i tv-serien En stark resa. Den här gången ska de åka ut på en bilsemester i Europa. De ska bland annat besöka Grekland, Tyskland, Österrike/Schweiz, Finland och Italien. Första stopp ikväll är Grekland. Och tiden är klockan 20.00 i Kanal 5. Missa inte det!

Och så trav

Benny Andersson badar i money, money, money. Han spelade på travet i Norge i helgen. Han vann 860 000 kr på Scandic Norsk Derby. Jag vinner sällan, jag är van att gå back, så det här var en bra grej, säger han till tidningen.

Och så till sist namnsdagar

Idag har Östen namnsdag. Östen är ett gammalt mansnamn och kommer ifrån fornnordiskan. Namnet är bildat av ett ord som troligtvis kommer av auja lycka och orden sten. Antalet namnbärare är runt 4 438 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar