Kims Nyhetsstund 25 november 2013

God morgon! Vi startar med inrikes.

Ett fartyg har gått på grund nära land vid Torsö strax öster om Sölvesborg. Larmet kom klockan fyra på måndagsmorgonen. Handelsfartyget är från Nederländska Antillerna och huserar en besättning som består av sex personer. Ingen person uppges vara allvarlig skadad enligt de uppgifter vi har i nuläget. Vi vet inte varför fartyget har gått på grund, säger André Johansson, vakthavande befäl på Kustbevakningen.

Och så utrikes.

Thailands huvudstad Bangkok skakas återigen av stora demonstrationer. På måndagsmorgonen ska aktivister ha lyckats bryta sig in på finansdepartmentet. Demonstranter ska också ha tagit sig till arméns högkvarter och andra institutioner.

Och så väder.

Vintern är på väg. Men ett tag till kan den vänta i mitten av veckan blir det mildare temperaturer i Sverige igen. Till helgen återkommer dock vintervädret. Vi hoppas på en vit jul i år också, här i Göteborg.

Och så till sist historiska händelser.

1975 Surinam blir självständigt från Nederländerna. 1958 Autonoma Republiken Senegal utropas. 1952 Agatha Christies teaterpjäs Råttfällan har premiär i London.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar