Kims nyhetsstund 24/10-2012

God morgon! Våra nyheter idag är följande…

Flera mumier, kläder, skor, skinn, tält, pälsar och fjäderskrudar. Oersättliga kulturhistoriska värden kan ha gått upp i rök i en brand på Etnografiska museét i Stockholm på tisdagen. Elden härjade ett kylrum med tusentals föremål, och ännu på onsdagen var brandplatsen avspärrad. Först under kvällen väntades personal få tillträde för att kunna börja kontrollera skadorna, enligt Peter Skogh, som är kommunikations- och marknadsföringschef på museét.

Och så film

Igår såg jag filmen Mrs. Doubtfire. Jag tycker att den är rolig. Filmen handlar om en pappa som klär ut sig till en gammal dam. Med bland andra Robin Williams, Sally Field och Pierce Brosnan. Filmen kom 1993 och är 2 timmar. En rolig familjekomedi för hela familjen. Filmen bygger på den engelska författaren Anne Fines bok Madame Doubtfire – alias pappa.

Och så till sist historiska händelser

1648 Westfaliska freden undertecknas och markerar slutet på trettioåriga kriget. 1929 Svarta torsdagen som blev inledningen till Wall Street-kraschen. 2004 Invigning av Södra länken, en motorväg i Nacka och Stockholm.

Och det var allt från nyheterna idag.

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar