Kims Nyhetsstund 24 maj 2013

God middag! Vi börjar med inrikes

Det har fortsatt att brinna under natten till fredag på flera håll i Stockholmsområdet. 13 personer har gripits, enligt TT. Aleks Sakala, boende i Kista, fick se sina barns skola brinna ner. Det här är så långt ifrån vett man kan komma – det är galenskap, säger Aleks. Från klockan 18 på torsdagskvällen hade Storstockholms brandförsvar ryckt ut mellan 40 och 50 gånger för att släcka bilar, containrar och byggnader. Södertörns brandförsvar räknade till omkring 20 insatser.

Och så nöje.

Lasse Kronér kommer tillbaka med en ny säsong av Doobidoo. Under säsongen kommer de att göra sitt 100:e program. Bland gästerna som ska vara med är Filip & Fredrik, Jonas Gardell, Pernilla Wahlgren och Molly Nutley. Det här ska bli kul och spela in igen, säger Lasse. Och Doobidoo börjar sändas i SVT1 den 16 augusti.

Och så namnsdagar

Idag har Ivan och Vanja namnsdag. Ivan är ett ryskt mansnamn och är en form av Johannes som betyder Gud har förbarmat sig. Antalet namnbärare är runt 12 122 personer. Vanja är ett kvinnonamn och kommer ursprungligen från Ryssland. Antalet namnbärare är runt 5 794 personer.

Och så till sist historiska händelser

1276 Magnus Ladulås blir Sveriges kung. 1961 Ön Cypern blir europeiskt land. 1991 Eritrea blir självständigt från Etiopien.

Och det var allt från nyheterna den här veckan. Ha en trevlig helg!

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar