Kims Nyhetsstund 23 september 2013

God morgon! Vi börjar med utrikes.

Igår var det val i Tyskland. Angela Merkels kristdemokrater CDU går mot en storseger i det tyska valet. Däremot blir hon av med sin regeringspartner liberala FDP och tvingas söka stöd hos Socialdemokraterna för att kunna regera vidare. Det eurokritiska partiet AFD är en hårsmån från att komma in i Förbundsdagen.

Och så tv-spel

Spelvärlden sörjer. Hiroshi Yamauchi, mannen som ledde Nintendo i hela 53 år och bidrog till att göra företaget till ett av världens mest framgångsrika, har gått bort. Och han var Nintendos VD från 1949 till 2002. Han skapade konsolerna NES, Super Nintendo och Game Boy. Hiroshi blev 85 år gammal.

Och så ännu mera utrikes.

Tyfonen Usagi har nu slagit till mot södra Kina. Enligt statlig media har minst 25 personer dött i Guangdongprovinsen, skriver nyhetsbyrån AP. Trafik-el och vattenförsörjning har påverkats svårt av de kraftiga vindarna. Usagi hade en vindstyrka på hela 165 kilometer i timmen när den nådde land, enligt kinesiska myndigheter.

Och så till sist TV

Ikväll sänds sista gången för säsongen av En stark resa med Morgan och Ola-Conny. Ikväll ska de åka till Finland. Bland annat ska de bada bastu, dansa tango, besöka en knivsmed och göra finska piroger. Missa inte det! Ikväll i Kanal 5 kl. 20.00

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar