Kims Nyhetsstund 23 oktober 2013

God morgon! Vi börjar med sport.

Rambergsvallen ska rivas bort. Fast supportrarna får vänta på nät- och tuvjakt. Rambergsvallen invigdes 1935, BK Häcken har huserat där sedan 1944. På fredag spelas sista hemmamatchen, mot Halmstads BK. Men däremot kommer en ny arena för Häcken att byggas. Till dess får BK Häcken vara i Gamla Ullevi 2014. Jag kommer att minnas Rambergsvallen.

Och så tv-spel.

TV-spelskonsolen Nintendo Wii ska sluta tillverkas. De har sålt i mer än 100 miljoner sålda enheter. Nintendo har meddelat att man avslutat produktionen av nya Wii-konsoler i Japan, och därmed är spelkonsolen historia. Wii lanserades för sju år sedan, 2006. Sen har de gjort Wii U och den har bara sålts i 3,6 miljoner exemplar.

Och så nöje.

TV-programledaren och artisten Lasse Kronér ska skiljas från sin fru, Christina. Han har varit ihop med Christina i 22 år, men de gifte sig 1997. Men nu är äktenskapet slut. För Kronér vill jättegärna umgås med sin gode vän, Claes Malmberg. Jag tycker att det är synd för Kronér.

Och så till sist namnsdagar.

Idag har Severin och Sören namnsdag. Severin är ett mansnamn och en modernare variant av den äldre formen Severinus. Antalet namnbärare är runt 855 personer. Sören är också ett mansnamn och är en norsk och dansk variant av Severinus. Antalet namnbärare är runt 17 786 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar