Kims Nyhetsstund 23 oktober 2012

God middag! Våra nyheter idag är följande…

Sedan förra måndagen har bensinpriset sjunkit med en krona. Också dieselpriset sänks idag. Ledande bensinbolag sänkte på tisdagen riktpriset på bensin med 20 öre litern. Efter sänkningen kostar en liter 95-oktanig bensin 14:43 kr. Dieselpriset sänks med 10 öre litern till 14:89 kr och etanolbränslet E 85 sänks med 10 öre litern till 10:29 kr.

Och så sport

Fotbollsspelaren Leo Messi kommer till Sverige i februari. Svenska fotbollsförbundet bekräftar för Sportbladet att det är klart att Argentina kommer till Sverige för en träningslandskamp. Sverige möter England på nya Friends Arena i Solna den 14 november. Träningskampen kommer att bli den 6 februari. Det är helt fantastiskt. Vilken drömstart på nya arenan. Först England inför fullsatta läktare och sedan Argentina, säger Jonas Nystedt till Sportbladet.

Och så till sist namnsdagar

Idag har Severin och Sören namnsdag. Severin är ett mansnamn och en modernare variant av den äldre formen Severinus. Antalet namnbärare är runt 855 personer. Sören är också ett mansnamn och är en norsk och svensk variant av det latinska namnet Severinus. Antalet namnbärare är drygt 17 786 personer.

Och det var allt från nyheterna idag.

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar