Kims Nyhetsstund 22 oktober 2013

God middag! Vi startar med väder.

SMHI varnar för kraftigt snöfall i dag, uppemot en decimeter, i Dalarna och Jämtland samt i Lapplands inland. Snöfallet som drar norrut väntas efterhand övergå i regn. Samtidigt är mildluft från kontinenten på väg in över södra Sverige. Under dagen i morgon kan det bli 15 plusgrader i Götaland och uppåt 10 plusgrader även i södra Norrland.

Och så inrikes.

På morgonen hittade hemvårdaren den äldre mannen avliden i hans bostad. Bara timmar senare tömde hon hans bankfack på två guldtackor. Nu döms kvinnan för grov stöld i Helsingborgs tingsrätt, rapporterar hd.se. Eftersom kvinnan tidigare är ostraffad blir påföljden villkorlig dom och 17 000 kronor i dagsböter.

Och så sport.

Den jamaicanska anti-dopingkommissionen JADCO har ifrågasatts flitigt den senaste tiden. Några av världens duktiga friidrottare som Usain Bolt, Asafa Powell och Sherone Simpsons kan bli portade inför sommar-OS 2016. Om tre månader ska de åtalas för förseelsen.

Och så till sist namnsdagar.

Idag har Marika och Marita namnsdag. Marika är ett kvinnonamn och kommer ursprungligen från Tyskland (Marieke). Antalet namnbärare är runt 4 151 personer. Marita är också ett kvinnonamn med italienskt eller spanskt ursprung. Antalet namnbärare är runt 18 114 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar