Kims Nyhetsstund 22 oktober 2012

God morgon! Här är våra nyheter idag…

En man omkom i en brand i ett hus i Sandvik på norra Öland på söndagskvällen. En granne upptäckte branden och larmade strax efter klockan 21. Det var rejält övertänt innan vi kom på plats, säger Eva Jirhall, vakthavande befäl hos polisen i Kalmar län. Bostaden verkar ha varit ett fritidsboende då de som äger bostaden är skrivna i ett annat län.

Och så nöje

Danny Saucedo kan vara med i Melodifestivalen för tredje gången, men den här gången i en ny roll – som programledare. Enligt flera uppgiftslämnare är artisten högaktuell för det prestigefyllda jobbet. Han har haft flera möten med Christer Björkman under hösten, och han är inte aktuell som låtskrivare, säger en uppgiftslämnare. Flera personer i branschen berättar också om hur Danny har jagats som låtskrivare till nästa års festival, men tackat nej.

Och så till sist namnsdagar

Idag har Marika och Marita namnsdag. Marika är ett kvinnonamn och är av tyskt ursprung. Antalet namnbärare är runt 6 664 personer. Marita är också ett kvinnonamn och är av spanskt ursprung. Antalet namnbärare är runt 18 114 personer.

Och det var allt från nyheterna idag.

Skribent: Kim Westman

Lyssna på Kims nyheter

Lämna ett svar