Kims Nyhetsstund 22 maj 2013

God morgon! Vi börjar med musik

Uriah Heep-basisten Trevor Bolder är död. Han avled efter en tids kamp mot cancer. I början av 70-talet spelade Trevor Bolder med David Bowies kompband Spiders from Mars.  Fem år senare tog han plats i Uriah Heep. Trevor Bolder blev 62 år.

Och så inrikes

Cirkeln i Östersjön fortsätter att förbrylla. Nya provsvar från Israel visar att en del av cirkeln är metallisk och forskare där menar att det är en metall som naturen själv inte kan tillverka. Svenska forskare säger motsatsen. Det kan skapas i naturen, men det har olika förutsättningar i olika vatten, säger geologen Fredrik Klingberg.

Och så namnsdagar

Idag har Henning och Hemming namnsdag. Henning är ett mansnamn och kommer ursprungligen från det forna Tyskland. Det kan härstamma från Johannes eller Henrik. Antalet namnbärare är runt 8 081 personer. Hemming är också ett mansnamn vars betydelse är omtvistad. Möjligtvis kommer namnet från det isländska ordet hamr som betyder gestalt eller skepnad. Antalet namnbärare är runt 341 personer.

Och så till sist mors dag

Nu på söndag är det Mors dag. Mors dag är en högtid som firas runt om i hela världen. Här i Sverige firades mors dag för första gången 1919. Mors dag firas på olika dagar i världen.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar