Kims Nyhetsstund 21 november 2012

God morgon! Vi börjar med namnsdagar

Idag har Helga och Olga namnsdag. Helga är ett kvinnonamn och är det feminina ordet av Helge, ett fornnordiskt namn som är bildat av ordet helagher som betyder helig, lyckosam eller eventuellt vigd åt gudarna. Antalet namnbärare är drygt 5 317 personer. Olga är också ett kvinnonamn men av ryskt ursprung och bildar från det nordiska namnet Helga som betyder helig. Antalet namnbärare är runt 5 525 personer.

Och så inrikes

Årets julklapp är redan klar. Årets julklapp är hörlurarna. Handelns utredningsinstitut, HUI utser varje år vad som blir årets julklapp. För att en produkt ska kunna bli utsedd till Årets julklapp ska ett, eller flera, av följande kriterier uppfyllas: Den ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året. Den ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal. Produkten ska representera den tid vi lever i. De började redan 1988 och den första Årets julklapp var bakmaskinen.

Och så till sist historiska händelser

1789 North Carolina ratificerar den amerikanska konstitutionen och blir därmed den 12:e delstaten som upptas i den amerikanska unionen. 2008 Filmen Twilight har premiär i USA, Sverige och Sydkorea. 2003 Webbplatsen The Pirate Bay öppnas. 1916 HMHS Britannic sjunker i Medelhavet

Och det var allt från nyheterna idag.

Skribent: Kim Westman

Lyssna på Kims Nyheter

Lämna ett svar