Kims Nyhetsstund 21 maj 2014

God morgon! Vi startar med inrikes.

En trafikolycka med en moped och en älg inträffade i Lidköping på onsdagsmorgonen. Älgen sprang rätt in i mopeden. Föraren är förd till Lidköpings sjukhus. Olyckan inträffade i närheten av infarten till Tofta Camping. Älgen sprang ut i naturen.

Och så ännu mera inrikes.

Den internationella diagonsen för epilepsi är på väg att förändras. Ett anfall ska nu anses tillräckligt, i stället för som tidigare, två, skriver Dagens Medicin. Enligt de flesta läkare är den nya definitionen bättre anpassad till verkligheten.

Och så utrikes.

Förre finansministern José Mário Vaz segrade i Guinea-Bissaus presidentval. Han fick 62 procent av rösterna mot den av militären stödde Nuno Gomes Nabaims 38 procent. Ingen vald president i Guinea-Bissau har hittills suttit hela mandatperioden.

Och så till sist historiska händelser.

1985 Österrike beslutar att köpa 24 stycken begagnade exemplar av det svenska jaktplanet Saab 35 Draken. 2006 I Montenegro hålls en folkomröstning om huruvida federationen Serbien och Montenegro ska upplösas. 1991 Den förre indiske premiärministern Rajiv Gandhi blir mördad.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar