Kims Nyhetsstund 21 januari 2013

God morgon! Vi börjar med namnsdagar.

Idag har Agnes och Agneta namnsdag. Agnes är ett kvinnonamn av grekiskt ursprung, som använts i Sverige sedan 1200-talet. Det kommer från grekiskans agnós med betydelsen ren eller kysk. Antalet namnbärare är runt 16 411 personer. Agneta är ett kvinnonamn, en latinsk form av Agnes, som använts i Sverige sedan 1300-talet. Den danska och norska formen är Agnete. Antalet namnbärare är runt 35 981 personer.

Och så film

Ikväll är det Guldbaggegalan 2013. Galan kommer att sändas i SVT1 kl. 20.00. Den som är nominerad är filmen Call Girl och den har flest nomineringar 11 st. Andra filmer som är nominerade är Palme, Searching for Sugar Man, Snabba Cash 2 och Mammas pojkar. Den som ska leda galan är programledaren och komikern Babben Larsson. Missa inte det!

Och så till sist historiska händelser

1879 Sabbatsbergs sjukhus, i Vasastan i Stockholm, öppnas efter en byggtid på sex år. 1976 Flygplanstypen Concorde genomför sin första kommersiella flygning, men det blir inledningsvis ingen succé, varför endast 20 plan byggs till att börja med. 2012 Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt avgår.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar