Kims Nyhetsstund 21 augusti 2013

God morgon! Vi börjar med historiska händelser.

1810 Jean Baptiste Bernadotte utses till Sveriges kronprins. 1911 Mona Lisa stjäls från Louvren. 1942 Slaget vid Stalingrad startar. 2004 Carolina Klüft vinner olympiskt guld i sjukamp under OS i Aten.

Och så utrikes

En italiensk detektiv har hittat en rymddator som är från 1500-talet. Den antika rymddatorn är värd flera miljoner kronor och den stals för nästan 15 år sedan. Ett sådant föremål kallas för astrolabium. Det är fantastiskt att vi kan få tillbaka ett så unikt föremål, säger Rebecka Enhörning, museichef på Skoklosters slott.

Och så sport

Imorgon är det dags för DN-galan i Stockholm. DN-galan pågår mitt under Diamond League. I denna friidrottsgala kommer massa friidrottare från hela världen. Bland annat, den nya svenska stjärnskotten Abeba Aregawi, jamaicanen Usain Bolt och till och med Emma Green Tregaro. Missa inte det!

Och så till sist nöje.

Erik och Martina Haag skiljer sig. De har varit gifta i 18 år, men nu är äktenskapet över. Det är tråkigt, men vi har kommit fram till att det här är bäst, säger de i ett gemensamt uttalande till Nöjesbladet. Nu kan de inte vara med i På spåret igen. De har vunnit På spåret en gång tidigare.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar