Kims Nyhetsstund 20 november 2013

God morgon! Vi startar med inrikes.

En man skadades svårt i olyckan öster om Örebro strax före klockan 7 på onsdagsmorgonen. Enligt Lotta Lindblad, vakthavande befäl på Örebropolisen var det mycket halt i området. Och fler olyckor har inträffat längs hala vägar runt om i Sverige. Och i Skåne inträffade sex bilolyckor på en timme.

Och så film

Nu kan publiken se fram emot en ny julklassiker. Frank Capras film Livet är underbart från 1946 får en uppföljare – drygt 70 år efter filmens premiär. Livet är underbart har blivit en klassisk julfilm. I huvudrollen ser du bland andra James Stewart. Och när filmen ska spelas in är inte klart ännu.

Och så sport.

Igår missade Sverige chansen att gå till Fotbolls-VM i Brasilien. Vi torskade mot Portugal med 2-3. Och det var Ronaldo som gjorde målen. Och Ronaldo är en av världens duktigaste fotbollsspelare. Jag hoppas att Sverige kommer till VM 2018 i Ryssland. Grattis Portugal!

Och så till sist födelsedagar.

Idag fyller min pappa, Tommy Johansson, 59 år. Och idag ska han komma hit tillsammans med min mamma och titta på Sven Wollter. Han håller ett föredrag här i Backa kulturhus idag. Och tiden är klockan 13.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar