Kims Nyhetsstund 20 mars 2013

God morgon! Vi börjar med namnsdagar.

Idag har Joakim och Kim namnsdag, det vill säga jag själv. Joakim är ett mansnamn, ursprungligen hebreiskt Jehoiachim som betyder Gud skall upprätta. Den som har det namnet är den populära Disney-figuren Joakim von Anka. Antalet namnbärare är runt 42 729 personer. Kim är både ett mansnamn och ett kvinnonamn. Kvinnonamnet anses vara en förkortning av Kimberly, mansnamnet en förkortning av Kimball eller Joakim. Antalet namnbärare är runt 11 372 män och 4 099 kvinnor.

Och så nöje.

Artisten Yohio ska bli författare. Han berättar för Sveriges Radio P4:s Kulturnytt att han ska skriva en fantasyroman. Jag gillar att fly från verkligheten. I fantasyvärlden är allt mycket tydligare och lättare att förstå, säger Yohio. Till Kulturnytt säger Yohio att han är ganska säker på att det kommer släppas en bok. Vi håller tummarna på det!

Och så till sist historiska händelser

1600 Linköpings blodbad ägde rum. 1760 En stor brand inträffade i Boston, Massachusetts, USA och förstör 349 byggnader. 1852 Harriet Beecher Stowe´s Onkel Toms stuga publiceras. 1956 Tunisien blir självständigt från Frankrike.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar