Kims Nyhetsstund 20 maj 2013

God morgon! Vi börjar med sport

Igår vann Sverige Hockey-VM. Det är första gången på 7 år som Sverige har vunnit. Vi har vunnit 9 gånger. Och vi slog Schweiz med 5-1. Stor guldfest väntade inatt för guldhjältarna för Tre Kronor. Och vi säger ännu en gång, Stort grattis Sverige!

Och så Eurovision

I lördags avgjordes Eurovision Song Contest i Malmö. Det land som fick flest tolvor var Danmark. Och Danmark vann med Emmelie de Forest med låten Only Teardrops. Det är första gången som Danmark vann sedan 2000, då bröderna Olsen vann med låten Fly on the wings of love. Grattis Danmark.

Och så historiska händelser

1927 Charles Lindbergh flyger för första gången med sin flygplan Spirit of St. Louis. 1570 Kartografen Abraham Ortelius gör världens första atlas. 526 En jordbävning dödar 300.000 människor i Syrien.

Och så till sist namnsdagar

Idag har Karolina och Carola namnsdag. Karolina är ett kvinnonamn, en femininform av latinska namnet mansnamnet Carolus som kommer från det fornnordiska Karl som betyder karl eller fri man. Antalet namnbärare är runt 36 520 personer. Carola är också ett kvinnonamn och är det feminina formen av Karl. Antalet namnbärare är runt 9 169 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar