Kims Nyhetsstund 2 oktober 2013

God morgon! Vi startar med utrikes.

Hajrudin Kamenjas är en fotbollstokig 8-åring. Han är född i gruvstaden Vranjes i Bosnien-Hercegovina. När han var två och ett halvt år upptäckte läkarna att han lider av leukemi. Han har bara en månad kvar att leva. Hans enda dröm är att få träffa Zlatan Ibrahimovic, säger hans mamma Amela Kamenjas.

Och så nöje.

Tidigare i veckan var det premiär i USA för den 25:e säsongen av den animerade komediserien Simpsons. Nu avslöjar en av seriens producenter att en av de mer framstående karaktärerna i serien kommer att dö under säsongens gång. Vem är det som ska dö är ännu hemligt. Den 25:e säsongen av Simpsons väntas pågå till maj nästa år.

Och så radio.

Christer i P3 går i graven. På tisdagen stod det klart att programmet läggs ned efter elva år. Vi har verkligen älskat att göra Christer i P3, säger Morgan Larsson. I januari 2003 sändes det första avsnittet av programmet. Men vid årsskiftet är det över. Men det kommer ett nytt program att ersätta med dem. Deras nya ickenamngivna radioprogram drar igång 2014.

Och så till sist historiska händelser.

1950 Serien Snobben börjar publiceras. 1951 Dansk TV har premiär efter flera års testsändningar. 2006 Per Westerberg väljs till svenska riksdagens talman.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar