Kims Nyhetsstund 2 december 2013

God morgon! Vi startar med filmer.

Skådespelaren Paul Walker är död. Han omkom tillsammans med sin chaufför i en bilolycka. De körde i en lyktstolpe och bilen började fatta eld. Hans kropp har ännu inte identifieras. Paul Walker blev känd när han spelade rollen som Brian O’Connor i filmserien Fast & Furious. Och på grund av detta, så skjuts den nya Fast & Furious-filmen upp. Paul Walker blev endast 40 år.

Och så nöje.

Nyhetsankaren Claes Elfsberg måste sluta på SVT om två år. I veckan fyllde Claes 65 år. Han firade med frukost på sängen och en middag på en fin krog i Stockholm. Claes Elfsberg började i Rapport 1973. Och han rapporterat väldigt mycket, till exempel: Berlinmurens fall 1989, Tsunamikatastrofen 2004 och Norrmalmstorgsdramat 1973. Men sen 2012 började han leda Aktuellt istället.

Och så utrikes.

Det har inträffat en tågolycka i New York. Minst fyra personer har dött och över 10 är svårt skadade. Det hände i stadsdelen Bronx, när ett pendeltåg spårade ur i en skarp kurva och tåget var nära att hamna i Hudsonfloden.

Och så till sist bilar.

Idag rullar den första Saab-bilen igen. Klockan 13.25 rullar den första bilen ut ur fabriken i Trollhättan. Och skivbolagsbossen Bert Karlsson ska givetvis ha en ny Saab. Den nya modellen heter Saab 9-3 Aero.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar