Kims Nyhetsstund 19 mars 2014

God morgon! Vi startar med inrikes.

En person har delgivits misstanke om vållande till annans död och smitning efter dödsolyckan i Vänern i december förra året. Föraren förnekar brott, skriver bohuslaningen.se. Nu ska utredningen kompletteras med fler åtgärder. Och under sommaren är det meningen att den nya cykelvägen ska börja byggas, skriver Bohusläningen.

Och så ännu mera inrikes.

Idag kan Sture Bergwall bli fri.  Efter över 20 år i sluten vård på Säters sjukhus kommer nu beslut från förvaltningsrätten – och mycket pekar på att han kan bli utskriven. Jag är trygg i att det blir ett hyggligt beslut, säger en optimistisk Sture Bergwall som var känd under namnet Thomas Quick.

Och så nöje.

TV4-programmet Grillmästarna är tillbaka med sin andra säsong. Men nu vill inte kocken Melker Andersson vara med längre. Vem som ska ta över efter Melker är ännu oklart. Men det blir ju inte för än i sommar.

Och så till sist historiska händelser.

1859 Charles Goundos opera Faust har urpremiär på Theatre Lyrique i Paris. 1932 Sydney Harbour Bridge öppnas. 1968 Den norske kronprinsen Harald V eklaterar sin förlovning med fröken Sonja Haraldsen

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar