Kims Nyhetsstund 19 augusti 2013

God morgon! Vi börjar med nöje.

Den norske skådespelaren Rolv Wesenlund har avlidit. Han dog natten till söndagen efter en längre tids sjukdom. Han blev mest känd när han spelade rollen som Marve Fleksnes i tv-serien Fleksnes fataliteter. Rolv spelade också i rollen som norrmannen Ole i filmen Göta Kanal 1. Rolv Wesenlund blev 76 år.

Och så ännu mera nöje.

I lördags sändes det allra första Postkodmiljonären för säsongen. En som satt i heta stolen hette Berit Krantz och kommer ifrån Hovås. Hon fick en fråga om Bibeln och de ville veta som inte namnet på en bok i Bibeln. Hon frågade publiken och sen sa hon A, men rätt svar är D. Men alla fyra svarsalternativ är felaktiga. Därför tvingar de ta tillbaka Berit och får en ny fråga på samma nivå som gäller för 75 000.

Och så inrikes.

I söndags hände det något förfärligt i Lycksele. Det uppkom en storbrand och många människor fick evakurera. Branden misstänks ha börjat på en balkong på översta våningen i trevåningshuset och spred sig till vinden som nu är totalt nedbrunnen. Huset blev också vattenskadat, men vad som orsakade branden är ännu oklart.

Och så till sist namnsdagar.

Idag har Magnus och Måns namnsdag. Magnus är ett mansnamn, som troligen kommer ifrån latinet som betyder den store. Antalet namnbärare är runt 73 548 personer. Måns är också ett mansnamn och är en sydsvensk variant av Magnus. Antalet namnbärare är runt 3 783 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar