Kims Nyhetsstund 18 september 2013

God morgon! Vi börjar med nöje.

Mando Diao-sångaren Kristian Gidlund är död. Han dog på tisdagseftermiddagen igår. Han hade cancer väldigt lång tid. Och i somras så sommarpratade han i Sveriges Radios P1. Han fick magsäckscancer 2011. Och för alltid så kommer han att vara Mando Diaos egen hustomte, för det har han varit många gånger. Kristian Gidlund blev 29 år gammal.

Och så sport.

En målexplosion i andra halvlek gav Paris Saint-Germain en drömstart i Champions League. Vi startar turneringen bra, det var inte lätt att spela här, säger Zlatan Ibrahimovic. I natt bekräftade även PSG att de önskar att superstjärnan avslutar karriären i klubben.

Och så film

Skådespelaren Leonardo DiCaprio ska spela USA:s president Woodrow Wilson i en ny film, skriver Variety. Det är filmbolaget Warner Bros. som ska göra filmen. Men vem som ska regissera filmen är ännu oklart.

Och så till sist namnsdagar.

Idag har Orvar namnsdag. Orvar är ett mansnamn och är av fornnordiskt ursprung, med betydelsen pil. Idag kan vi gratulera filmskribenten Orvar Säfström. Antalet namnbärare är runt 875 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar