Kims Nyhetsstund 18 november 2013

God morgon! Vi startar med inrikes.

En brand på Kvibergs båtvarv i Göteborg orsakade kraftig rökutveckling under morgonen. Larmet kom strax före klockan sex och det var två båtar och en bil som brann, uppger räddningstjänsten i Storgöteborg för TT. Röken drog in över Gamlestan och allmänheten uppmanades via radio att inte andas in röken.

Och så utrikes.

Två gruvarbetare omkom i söndags i en olycka i en gruva i Ouray County i USA-delstaten Colorado. Ytterligare ett 20-tal personer skadades vid olyckan, som tros ha orsakats av en explosion. Två gruvarbetare som tidigare uppgetts vara saknade hjälptes ur gruvan av räddningsmanskap, rapporterar CNN.

Och så min familj.

Idag är det exakt fem år sedan sist min mormor dog. Min mormor hette Mona Westman och hon föddes den 24 juni 1937. Och hon har haft lite problem de sista åren, bland annat har de opererat bort en njure och hon fick hjärnblödning. Jag kommer att minnas med mycket roliga saker vi gjorde ihop. Hon blev 71 år.

Och så till sist historiska händelser.

1918 Lettland förklarar sig självständigt från Ryssland. 1928 Musse Pigg gör tecknad filmdebut i filmen Steamboat Willie. 2006 Tom Cruise och Katie Holmes gifter sig.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar