Kims Nyhetsstund 17 mars 2014

God morgon! Vi startar med utrikes.

Igår hölls det folkomröstning på den ukrainska halvön Krim. Och resultatet är klart. 95 procent utav rösterna ska bli ryskt territorium. Och för min del tycker jag att det är fruktansvärt. Det är idioten Putin som har bestämt att det ska bli så. Krim har ungefär 2,8 miljoner invånare. Och cirka 1,5 miljoner utav de är ryssar.

Och så musik.

Bandet Iggy Pop & The Stooges trummis har avlidit. Han hette Scott Asheton och han blev bara 64 år gammal. Iggy Pop sörjer nu med Scott Ashetons familj.  The Stooges blidades 1967 i Detroit, USA. Gruppen splittrades 1974 men återförenades igen år 2003. Iggy Pop har sedan ställt in alla spelningar för i år.

Och så nationaldagar.

Idag är det Saint Patrick’s dagen. Det innebär att man ska klä sig i grönt. Så många irländare firar den dagen idag. För Irland kallas ju för den gröna ön. Och det är väldigt fuktigt men ändå vackert. Saint Patrick är Irlands nationalhelgon som har funnits i många år. Det blir extra mycket Guinnessöl och whiskey.

Och så till sist historiska händelser

1988 Ett colombianskt Boeing 727-flygplan havererar i bergen vid gränsen mot Venezuela, varvid samtliga 136 passagerare och 7 besättningsmän omkommer. 1058 Den skotske kungen Lulach blir mördad.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar