Kims Nyhetsstund 17 juni 2013

God morgon! Vi börjar med nöje.

Ikväll börjar Lotta på Liseberg igen. Allsången fyller 10 år i år. År 2009 så började Lotta på Liseberg även sändas i TV4. Det kan vara sista gången den sänds på TV4 någonsin. Ikväll får Lotta Engberg besök av irländaren Johnny Logan, Eurovisionvinnaren Helena Paparizou, vår mest folkkära Siw Malmkvist och svarta rappgruppen Panteoz. Missa inte det!

Och så Hotell Heden

I lördags var jag ute på Restaurang Heden och åt en amerikansk brunch. Jag tyckte att det var jättegott. Det är en buffé. Och det fanns hamburgare, pannkakor med lönnsirap, bagels, Hash browns och Kycklingdrumsticks. Jag tycket att jag rekommenderar detta. Just nu har den sommaruppehåll men återkommer den 17 augusti.

Och så inrikes

Systembolaget har inga kinesiska risviner i sitt sortiment. Det sägs vara orsaken till att de 14-procentiga vinerna säljs i vanliga matbutiker. Men efter Aftonbladets rapportering ändrar sig nu det statliga vinmonopolet. Vi kommer genast ta upp frågan med våra leverantörer, säger Lennart Agén, presschef på Systembolaget.

Och så till sist namnsdagar

Idag har Torborg och Torvald namnsdag. Torborg är ett kvinnonamn med nordiskt ursprung. Bildat av gudanamnet Tor och efterleden borg beskydd. Antalet namnbärare är runt 1 905 personer. Torvald är ett mansnamn med fornnordiskt ursprung. Bildat av orden Tor och vald som betyder härskare. Antalet namnbärare är runt 2 520 människor.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar