Kims Nyhetsstund 16 september 2013

God morgon! Vi börjar med utrikes.

En rysk atomubåt med namnet Tomsk drivs av en atomdriven motor och genomgår just nu reperationer i en hamn nära staden Vladivostok, och rapporteras ha börjat brinna under måndagsmorgonen. Men inga skadades.

Och så inrikes.

En 25-årig man sköts i natt till döds i Östberga i södra Stockholm. Vittnen har berättat att minst tre skott ha avlossats. Polisen har spärrat av platsen och inlett en teknisk undersökning. Vittnen kommer också att höras. Det finns folk som befunnit sig på platsen och sett det här, säger Per Wetterlind, kommunikationscentralbefäl, till TT. Inga har gripits för dådet.

Och så kungligheter.

Igår så firade Sveriges kung och statschef Carl XVI Gustaf 40 år. Han blev Sveriges kung 1973, endast 27 år gammal. Och många ville fira honom såklart. De bjöd på dans för hela allmänheten. Och i lördags sändes det en jubileumskonsert för kungen. Och han är den nuvarande kung i Europa som lever ännu.

Och så till sist nöje.

Ikväll reser Morgan och Ola-Conny till Tyskland. De besöker bland annat BMW-fabriken och äter weisswurst och sauerkraut. Och så besöker de huvudstaden Berlin och tittar på den berömda Alexanderplatz. Missa inte det!

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar