Kims Nyhetsstund 16 januari 2013

God morgon! Vi börjar med sport

Det kan bli en Zlatan-sommar i Sverige. Enligt tidningen Le Parisien planerar nämligen Paris Saint-Germain en försäsongsturné på svenskt territorium som ska äga rum under sommaren. I augusti 2011 var Zlatan Ibrahimovic på Sverige-besök på Swedbank Stadion och spelade en träningsmatch med Milan mot Malmö FF. Nästa gång Zlatan spelar i Sverige blir vänskapslandskampen mot Argentina den 6 februari i Friends arena.

Och så utrikes

Det japanska flygbolaget All Nippon Airways, ANA, stoppar alla flygningar med sina 17 Boeing 787-plan, den nya Dreamlinern, sedan ett av dem nödlandat i västra Japan på onsdagen. Samtliga 129 passagerare och åtta i besättningen evakuerades när planet landat på Takamatsu-flygplatsen. Problemet ska ha varit rök i cockpit orsakad av problem med ett batteri.

Och så till sist namnsdagar

Idag har Hjalmar och Helmer namnsdag. Hjalmar är ett mansnamn av isländskt ursprung och betyder hjälmprydd soldat. Antalet namnbärare är runt 8 266 personer. Helmer är också ett mansnamn och kommer från forntyskan och betyder hjälmbärare. Antalet namnbärare är runt 4 768 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar