Kims Nyhetsstund 16 december 2013

God morgon! Vi startar med mat.

Igår var jag och min pappa ute på restaurang Golden Days och åt julbord. Det var riktigt gott. Jag rekommenderar detta åt er. Förutom julskinka, fanns det även ris a la Malta, marmelad och revbensspjäll. Men ska ni köpa drycker till maten, kostar det separat.

Och så nöje.

Igår sändes Filip och Fredriks stora jubileumsshow i Kanal 5. De bjöd alla gäster som har varit med under deras tio år. Men alla gäster kunde inte komma, för några var döda. Dessutom roastades utav Peter Apelgren. Och givetvis massa gamla klipp på dem under deras karriär.

Och så film.

Skådespelaren Peter O’ Toole är död. Han dog i ett sjukhus i London efter en tids sjukdom. Hans mest kända roll är filmen Lawrence av Arabien från 1962. En riktig mastodontfilm. Dessutom har även medverkat i filmerna Troja, Råttatouille samt Den siste kejsaren. Och dessutom har även medverkat i tv-serien The Tudors. Peter O’Toole blev 81 år.

Och så till sist historiska händelser.

1899 Den italienska fotbollsklubben AC Milan grundas. 1915 Albert Einstein publicerar den allmänna relativitetsteorin. 1955 Svensk biopremiär för Lady och Lufsen. 1974 Svensk premiär för filmen Chinatown.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar