Kims Nyhetsstund 15 november 2013

God middag! Vi börjar med väder.

Varning: Den här vintern kan bli den värsta i modern tid. Enligt chockprognosen i engelska tidningen Daily Express blir det en riktig värstingvinter som biter sig kvar långt in på våren. Och det som drabbar Storbritannien drar nästan alltid vidare till Sverige – så vi svenskar får nog också förbereda oss på en riktig vargavinter.

Och så inrikes.

På grund av strejkvarslet i Finnair har hittills fyra flyg från Sverige ställts in, enligt Anna Domander vid Swedavias pressjour – tre från Arlanda och ett från Landvetter. Jag hoppas att de kan hitta på någon lösning.

Och så sport.

Ikväll spelas den första Playoff-matchen mellan Sverige och Portugal. Det här är en viktig match. Om vi slår Portugal ikväll och på tisdag så är vi klara för Fotbolls-VM i Brasilien. Jag hoppas att det går bra! Matchen spelas i Lissabon idag och på tisdag spelas den andra Playoff-matchen i Friends Arena. Missa inte det!

Och så till sist historiska händelser.

1984 Ricky Bruch sätter svenskt rekord i diskus med 71,26 meter. 2001 Xbox lanseras i USA. 2005 Laganbron öppnas i Markaryd. 1971 Intel introducerar Intel 4004, världens första mikroprocessor.

Och det var allt från nyheterna den här veckan. Ha en trevlig helg!

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar