Kims Nyhetsstund 15 maj 2013

God morgon! Vi börjar med sport

Richard Swanson, 42, skulle i välgörenhetssyfte dribbla en fotboll 1 609 mil till Brasilien inför VM nästa år. Nu rapporterar sportingnews.com att han avlidit efter att ha blivit påkörd i Oregon. Han dödförklarades senare på sjukhus. Föraren har inte åtalats för något brott.

Och så nöje

Nu är det klart vilka gör rösterna i den nya Emil i Lönneberga-filmen. Allan Svensson spelar pappa Anton och Elisabeth Carlsson mamma Alma. Astrid Lindgren själv står för berättarrösten. Lindy Larsson spelar drängen Alfred och Rebecka Englund står för pigan Linas röst. Barnskådespelarna Gustav Föghner och Tilda Ramde gör rösterna till Emil respektive Ida.

Och så Göteborgsvarvet

På lördag är det dags för Göteborgsvarvet. Varvet kommer även att direktsändas i SVT. Men nu har dem så kallad Special Göteborgsvarvet. Det innebär att funktionshindrade springer antingen 2,2 km eller 4,1 km. Och den infaller nu på fredag. Bland annat ska jag vara med och tävla.

Och så till sist namnsdagar

Idag har Sofia och Sonja namnsdag. Sofia är ett kvinnonamn och är av grekiskt ursprung och kommer från ordet sopheia som betyder vishet eller Den Kloka. Antalet namnbärare är runt 92 526 personer. Sonja är också ett kvinnonamn och är av ryskt ursprung. Antalet namnbärare är runt 26 987 personer.

Och det var allt från nyheterna den här veckan. Ha en trevlig vecka!

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar