Kims Nyhetsstund 15 januari 2014

God morgon! Vi startar med tulpanen.

Idag är det tulpanens dag. Då ska man givetvis köpa tulpaner. Tulpanen kom ifrån början från Persien och Turkiet. Och det kommer ifrån det turkiska ordet tulpen, eller persiskan dulban, som betyder tulpan. Men det var först i Amsterdam i Nederländerna som började odlas där i mitten av 1500-talet. Där fick ni höra lite information om tulpanen.

Och så inrikes.

Tidigt på onsdagsmorgonen bröt en storbrand ut i en radhuslänga i Upplands Bro. Alla boende har evakuerats. Räddningstjänsten gör bedömningen att huset inte kommer att rädda, säger Fredrik Andersson vid Stockholmspolisen.

Och så utrikes

Över 250 bränder har brutit ut efter en natt med åska och blixtar i delstaten Victoria i sydöstra Australien som drabbats av en svår värmebölja. Temperaturer upp till 46 grader har de senaste dagarna uppmätts i Victoria och ett par granndelstater.

Och så till sist film.

Filmen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann är den snabbaste mest sedda svenska film någonsin. Över 900 000 har redan sett den. Och regissören Felix Herngren är mycket glad, naturligtvis!

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar