Kims Nyhetsstund 15 januari 2013

God middag! Vi börjar med inrikes.

Ett 20-tal lastbilar och minst 30 personbilar är inblandade i en stor trafikolycka vid Tranarpsbron utanför Klippan. E4 är avstängd mellan Östra Ljungby och Åstorp. Det är många skadade och vi befarar omkomma, säger Dennis Borg, brandinspektör i Helsingborg. Olyckan inträffade strax efter klockan 11. Och just nu har de räddningsarbete på plats. Jag hoppas att de kan rädda dem som sitter fast i bilen.

Och så namnsdagar

Idag har Laura och Lorentz namnsdag. Laura är ett kvinnonamn med latinskt ursprung. Det är en kortform av Laurentia som i sin tur är femininform av Laurentius. Antalet namnbärare är runt 2 996 personer. Lorentz är ett mansnamn som är en tysk form av det latinska namnet Laurentius. Antalet namnbärare är runt 1 411 personer.

Och så till sist historiska händelser

708 Sedan Johannes VII har avlidit året innan väljs till Sisinnius till påve. 1943 Det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon invigs. 1981 TV-serien Babels hus som handlar om den svenska sjukvården har premiär i TV. 1967 Amerikansk fotbolls-tävlingen Super Bowl spelas för första gången. Det blir sedan ett årligen återkommande evenemang, som spelas i januari eller februari.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar