Kims Nyhetsstund 14 maj 2013

God middag! Vi börjar med utrikes

Läkaren Kermit Gosnell, 72, drev en abortklinik som har beskrivits som ett skräckhus. I går dömdes han – bland annat för mord på tre spädbarn. Nu riskerar läkaren dödsstraff. Det hände i abortkliniken i Philadelphia. Gosnell fälldes dessutom för 21 aborter utförda senare än den i Philadelphia tillåtna vecka 24 – och ett fall av vållande till annans död.

Och så nöje

TV-serien 24 kommer tillbaka i tv-rutan. Det tidigare ryktet bekräftades i dag av tv-kanalen Fox, skriver Hollywood Reporter. Kiefer Sutherland ska åter göra rollen som Jack Bauer. Det kommer att bli en miniserie i 12 avsnitt. De sände mellan 2001 och 2010.

Och så historiska händelser

1981 Den svenska riksdagen erkänner att teckenspråk är förstaspråk för döva personer i Sverige. 1925 Virginia Woolf’s bok Mrs. Dalloway släpps ut. 1948 Staten Israel blir självständigt. 1963 Kuwait går med i FN.

Och så till sist namnsdagar

Idag har Halvard och Halvar namnsdag. Halvard är ett mansnamn och är liksom namnet Halvar ett gammalt nordiskt namn som är sammansatt av ord som betyder häll och vakt. Antalet namnbärare är runt 677 personer. Halvar är också ett mansnamn och är ungefär likadant som mansnamnet Halvard. Antalet namnbärare är runt 710 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar