Kims Nyhetsstund 14 juni 2013

God middag! Vi börjar med sport

En löptur i de tyska bergen höll på att sluta riktigt illa för Björn Ferry. Skidskytten snubblade och rev upp ett sår på benen som var så djupt att han tvingades åka med ambulans och sy fyra stygn. När jag tittade ner såg jag att blodet pulserade, säger Ferry till Sportexpressen.se. Olyckan inträffade i bergen utanför Ruhpolding.

Och så inrikes

Jan Kjellgren, 43, mördades i Husby för 25 år sedan. Idag häktades en 60-årig kvinna på sannolika skäl misstänkt för mordet. Det fanns en stark misstanke mot henne redan 1988, säger åklagare Andreas Nyberg. Kvinnan anlände till Solna tingsrätt idag, och hade en grön handduk över sitt huvud.

Och så namnsdagar

Idag har Håkan och Hakon namnsdag. Håkan är ett mansnamn med nordiskt ursprung som betyder troligtvis den högättade. Antalet namnbärare är runt 53 824 personer. Hakon är också ett mansnamn och är en äldre form av Håkan. Troligen är det blidat av ord som betyder hög och ättling. Antalet namnbärare är runt 211 personer.

Och så till sist historiska händelser

1907 Norge får kvinnlig rösträtt. 1926 Brasilien går ur Nationernas förbund. 1982 Falklandskriget avslutas. 1900 Hawaii går med i det amerikanska territoriet.

Och det var allt från nyheterna den här veckan. Ha en trevlig helg!

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar