Kims Nyhetsstund 14 januari 2013

God morgon! Vi börjar med namnsdagar

Idag har Felix och Felicia namnsdag. Felix är ett mansnamn med latinskt ursprung (Felicius), med betydelsen lycklig. Namnet användes i Skåne redan på 1200-talet. Antalet namnbärare är runt 10 771 personer. Felicia är ett kvinnonamn som kommer också av det latinska ordet (Felicius). Antalet namnbärare är drygt 16 650 personer.

Och så sport

Ikväll är det den Svenska Idrottsgalan 2013.  Den kommer att sändas i SVT1 kl. 20.00. De ska dela ut den så kallade Jerringpriset. En av dem som är nominerad är Lisa Nordén. Lisa Nordén är en svensk triathlonkvinna och var nära att vinna ett OS-guld. Men istället fick hon ett OS-silver. Den som ska leda galan är programledaren och frågesportgubben Rickard Olsson. Missa inte det!

Och så till sist historiska händelser

1907 Ett jordskalv drabbar Jamaicas huvudstad Kingston, varvid ca 1000 människor omkommer. 1952 Det amerikanska tv-programmet The Today Show, som blir världens första morgonprogram i tv, har premiär på tv-kanalen NBC. 1993 Den polska färjan M/S Jan Heweliusz förliser på Östersjön genom att i hårt väder slå runt. Av de 63 ombordvarande omkommer 54, varav 6 svenskar.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar