Kims Nyhetsstund 14 december 2012

God middag och välkomna till min sista nyhetssändning den här säsongen. Vi börjar med namnsdagar.

Idag har Sten och Sixten namnsdag. Sten är ett mansnamn. Sten är ett fornnordiskt namn som troligen betyder just bara sten eller hårdför, osårbar. Den norska formen är Stein. Antalet namnbärare är runt 28 070 personer. Sixten är också ett mansnamn och ett fornsvenskt namn med beydelsen seger och sten. Antalet namnbärare är drygt 8 951 personer.

Och så till sist nöje

Den norske skådespelaren Rolv Wesenlund, 76 föll omkull på sovrumsgolvet. I tre timmar blev han liggande innan hans fru hittade honom. Skådespelaren vårdades tre dagar på sjukhus och väntar nu på provsvar från sjukhuset. Rolv Wesenlund är mest känd att han har spelat tv-detektiven Fleknes.

Och eftersom där är sista programmet för säsongen så ska jag läsa en rolig historia. Vilken låt av popgruppen Roxette handlar om julen? MUST have been love.

Det var allt från min nyhetsstund den här säsongen. Tack så jättemycket att ni har lyssnat och jag kommer tillbaka igen den 7 januari nästa år. God jul och gott nytt år önskar vi på nyhetsredaktionen. Hej då!

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar