Kims Nyhetsstund 13 november 2013

God morgon! Vi startar med inrikes.

En utländsk man i 45-årsåldern sköts ihjäl av polis på en flyktingförläggning i Geijersholm under tisdagskvällen. Enligt polisen uppträdde han hotfullt och attackerade en polisman med kniv. Enligt uppgift till Aftonbladet bodde mannen på flyktingförläggningen. Dödsskjutningen är anmäld och kommer att utredas av Riksenheten för polismål.

Och så nöje.

Per Plura Jonsson har gjort succé på TV3 med sitt populära program Pluras kök. De två senaste säsongerna spelades in i Sicilien och Barcelona. Men nu säger Plura att TV3 får inte spela in i hans hem. För nu har Plura tröttnat. Men det kommer fyra nya avsnitt innan jul som heter Pluras jul. Dessutom ska de också vara med i TV3:s direktsända uppesittarkväll den 23/12.

Och så ännu mera nöje.

Nu är kommissarierna Martin Beck och Gunvald Larsson tillbaka. De ska spela in åtta nya Beck-filmer och när inspelningarna ska börja är ännu oklart. Däremot är Mikael Persbrandt och Peter Haber tillbaka på bioduken.

Och så till sist historiska händelser.

1872 En stormflod drabbar kustbyar i södra Östersjön. 1951 Norges statsminister Einar Gerhardsen avgår och efterträds av Oscar Torp. 1887 Den blodiga söndagen inträffade i London.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar