Kims Nyhetsstund 13 mars 2013

God morgon! Vi börjar med namnsdagar

Idag har Greger namnsdag. Greger är ett mansnamn, och en nordisk form av Gregorius som i sin tur är en latinsk form av det grekiska namnet Gregorios som betyder vaksam, vaktande. Numera förknippar nog många namnet med brandstationchefen i TV-programmet NileCity 105,6, gestaltad av Robert Gustafsson. Antalet namnbärare är runt 3 169 personer.

Och så nöje

Skidlegendaren Gunde Svan ska göra ett nytt program i TV4. Den ska heta I huvudet på Gunde Svan. I detta nya program ska skidlegendaren träffa svenska elitidrottare och snacka träning. Det kan bli ganska nördigt och på en ganska djup nivå vissa gånger då vi börjar prata detaljer, säger Gunde till TV4. Gunde är nog framför allt mest känd som programledare i Fångarna på fortet och Gladiatorerna. Men han har också varit programledare i Bingolotto 2004-2005.

Och så till sist historiska händelser.

1809 Gustav IV Adolf gjorde en statskupp. 1881 Den ryske tsaren Alexander II blir mördad nära hans palats. 1897 San Diego-universitetet grundas. 1988 Världens längsta undervattenstunnel öppnas, Seikantunneln i Japan.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar