Kims Nyhetsstund 13 maj 2013

God morgon! Vi börjar med sport

Zlatan vann med sitt Paris Saint-Germain sin första ligatitel på 19 år. Matchen slutade 0-1. Och de hyllade PSG:s tränare Nick Broad som avled i januari. Han blev endast 38 år gammal. Det här har inte varit en lätt säsong. Vi får inte glömma att vi förlorat en av våra egna, säger Zlatan enligt RMC.

Och så nöje.

Imorgon avgörs den första semifinalen i Eurovision Song Contest i Malmö. Eftersom Sverige vann förra året så behöver vi inte kvalificera. Programledare som ska leda galan är Petra Mede. Den sänds även på torsdag, då är det den andra semifinalen. Och på lördag är det den stora finalen. Missa inte det!

Och så film

Specialeffekternas mästare är död. På tisdagen avled filmpionjären Ray Harryhausen i London, 92 år gammal. Han började sin karriär att jobba med kortfilmer, senare gick han över till långfilmsformatet. Bland hans filmer märks Sinbads tusen äventyr, Det gyllene skinnet och Gudarnas krig.

Och så till sist namnsdagar

Idag har Linnéa och Linn namnsdag. Linnéa är ett kvinnonamn som kommer från Carl von Linnés släktnamn och är namnet på en växt uppkallad efter honom. Antalet namnbärare är runt 160 957 personer. Linn är också ett kvinnonamn och kan ha sitt ursprung från Grekland och betyda liten eller den lilla. Antalet namnbärare är runt 12 210 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar