Kims nyhetsstund 12 september

Internationella munhälsodagen

Idag är det den internationella munhälsodagen. Jag tror att man ska hålla munnen i form. Och borsta tänderna väldigt noga denna dag. Men ät inte för mycket choklad då kommer tandtrollen! De firar ett event på Hötorget i Stockholm. De har till exempel fototävling, utdelning av tandborstar och andra munvårdsprodukter. Jag har varit hos tandläkaren några gånger. Och jag har inte fått ett hål. Men tandläkaren sa att jag måste borsta noga på insidan. Om man skulle ha ont i en tand eller om det blir allvarligare så måste tandläkaren skaffa lokalbedövning. Lokalbedövning innebär att läkaren sprutar i något tröttsamt så det inte ska göra ont. Men oftast så mår man bra efter en stund. Jag brukar alltid skölja munnen med hjälp av en munskölj. Så att det blir inte några hål i mina tänder.

Lämna ett svar