Kims Nyhetsstund 11 november 2013

 

God morgon! Vi startar med utrikes.

I helgen svepte över en jätterstor tyfon som hette Haiyan och den krävde 10 000 dödsoffer i Filippinerna. Det är också en av den kraftigaste tyfonen någonsin. Just nu saknas en del svenskar och de håller på och letar efter dem. Och många familjer har förlorat sina hem. Den blåste i hela 105 kilometer i sekunden.

Och så nöje.

I december så kommer Musikhjälpen igen. Det innebär att de ska samla in pengar i en hel vecka. SVT2 kommer att sända den direkt sända glasburen i Göteborg i år. I år medverkar inte Timbuktu utan det blir Kodjo Akolor, Sarah Dawn Finer och Emma Knyckare. Musikhjälpen sänds mellan den 9 och 15 december.

Och så inrikes.

Hundratals får är strandsatta i över tio minusgrader på en holme i Torneälven. I fredags räddades 40 av dem under stor dramatik men nu kräver länsstyrelsen att resterande fåren tas om hand av farmaren direkt. Det är helt oacceptabelt, säger enhetschefen Erika Johansson till NSD.

Och så till sist historiska händelser.

1276 Magnus Ladulås gifter sig med Helvig av Holstein. 1918 Polen blir självständigt från Sovjetunionen. 1975 Angola blir självständigt från Portugal.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

http://www.youtube.com/watch?v=0qb7t8zh0yI

Lämna ett svar