Kims Nyhetsstund 11 februari 2013

God morgon! Vi börjar med sport

Magnus Sigge Svensson, 50, är OS-hjälten som hamnade lite i skymundan. I dag jobbar hockeylegendaren på Clas Ohlson utanför Leksand. För Sportexpressen.se berättar Svensson om guldminnena, Mario Lemiuex, tränardrömmen och familjens sjukdomskamp. Min fru blev sjuk i leukemi. Vi har fått lägga livet på is ett tag, säger han. Magnus Svensson är en av Sveriges genom tiderna bästa ishockeyspelare.

Och så namnsdagar

Idag har Yngve och Inge namnsdag. Yngve är ett fornnordiskt mansnamn som troligtvis kommer från ett gammalt gudanamn med oklar identitet, men som möjligtvis är ett alternativt namn på guden Frej. Antalet namnbärare är runt 18 578 människor. Inge är också ett mansnamn och är också från fornnordiskan och förekommer ofta på runstenar. Antalet namnbärare är runt 19 598 personer.

Och så till sist historiska händelser

1970 Japan sänder upp sin första satellit 1942 Den tyske generalöversten Erwin Rommel anländer till Libyens huvudstad Tripoli för att ta över befälet över de tyska trupperna i Nordafrika. 2011 Egyptens president Hosni Mubarak abdikeras.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar