Kims Nyhetsstund 11 april 2014

God morgon! Vi startar med utrikes.

Nio kambodjanska migrantarbetare dog i östra Thailand på fredagen, när deras minibuss sladdade av vägen i en skarp kurva och kraschade in i ett träd. Bussens passagerare var på väg hem för att fira det buddhistiska nyåret. Tio personer skadades.

Olyckan är den första av det allvarligare slaget under högtiden, som vanligtvis brukar kantas av fylla, köer och buskörning på vägarna, med hundratals döda som följd.

Och så ännu mera utrikes.

Minst 14 personer skadades och ett 90-tal hem förstördes när ett kraftigt jordskalv skakade flera städer i Nicaragua på torsdagen.

Skalvet hade enligt USA:s geologiska institut USGS en magnitud på 6,1 och inträffade på tio kilometers djup, fem mil norr om huvudstaden Managua, där skakningarna fick oroliga människor att springa ut på gatorna.

Och så till sist historiska händelser

672 Sedan Vitalianus har avlidit den 27 januari väljs Adeodatus II till påve. 1954 Denna dag utses 2010 av forskare vid universitetet i Cambridge till 1900-talets tråkigaste dag. 2008 Amerikanske skidåkaren Simon Dumont sätter nytt världsrekord i att hoppa högt ur en quarterpipe.

Och det var allt från nyheterna den här veckan. Ha en trevlig helg!

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar