Kims Nyhetsstund 10 oktober 2012

God morgon! Här är våra nyheter idag…

Telias koncernchef Lars Nyberg tvingas sluta i förtid. Det skriver Dagens Nyheter idag. Affärerna med Uzbekistans diktator, den hårdföre Islam Karimov, och en polisutredning om mutbrott blev för mycket. Telia Sonera hävdar i ett uttalande att de fortfarande har fullt förtroende för sin vd – men dementerar inte uppgifterna att Nyberg kan behöva gå i förtid.

Och så sport

På fredag är det dags för Sverige att möta Färöarna i fotboll. Förbundskaptenen Erik Hamrén säger att det blir mycket tufft. Matchen spelas i Färöarnas huvudstad Tórshavn.  Några fotbollspelare från Sverige slåss om vänstermittfältsplatsen. De gör bla Ola Toivonen, Christian Wilhelmsson, Tobias Sana och Alexander Kacaniklic. Positionen till vänster har varit ett av Erik Hamrén största problem den senaste tiden. Matchen sänds i TV4 nu på fredag kl. 18.00

Och så till sist namnsdagar

Idag har Harry och Harriet namnsdag. Harry är ett mansnamn med engelskt ursprung. Det kommer från det franska Henri. Namnet betyder hem eller härskare. Antalet namnbärare är runt 17 993. Harriet är ett kvinnonamn och en engelsk form av det franska namnet Henriette. Antalet namnbärare är runt 9 326 personer.

Det var allt från nyheterna idag.

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar