Kims Nyhetsstund 10 juni 2013

God morgon! Vi börjar med nöje.

Igår avslutade Janne Bylund sin 2 år långa programledarkarriär i Bingolotto. Janne fick blommor och en CD-skiva med dansband från Thomas Deutgen. Nu tar en ny programledare över i höst. Det blir Marie Serneholt som tar över Bingolotto. Men hon ska även leda en ny frågesport som är kopplad till Bingolotto. Den ska heta Bingolottos Upp till Miljonen. Janne Bylund är en ståuppkomiker från Umeå och han är även konferencier. Janne brukade alltid säga: Tala är silver, dutta är guld.

Och så bröllop

I lördags gifte sig prinsessan Madeleine tillsammans med Christopher O’Neill. Det bröllopet direktsändes i SVT hela dagen. Jag såg på bröllopet lite grann och det var fantastiskt fint. Man blir lite rörd till tårar. Chris sa I will och Madeleine sa ja. Jag hoppas att ni andra såg bröllopet också.

Och så namnsdagar

Idag har Svante och Boris namnsdag. Svante är ett mansnamn som kommer av det slaviska namnet Svantopolk med betydelsen heligt folk. Antalet namnbärare är runt 6 830 personer. Boris är också ett mansnamn och kommer ursprungligen från Bulgarien och Ryssland. Antalet namnbärare är runt 2 431 personer.

Och så till sist historiska händelser

1916 Arabrevolten börjar i det Ottomanska riket.  1977 Världens första dator börjar säljas från Apple.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar