Kims Nyhetsstund 10 december 2012

God morgon! Vi börjar med namnsdagar

Idag har Malin och Malena namnsdag. Malin är ett egennamn och kvinnonamn och en nordisk form av det hebreiska namnet Magdalena, som betyder kvinna från Magdala. Malin var ett av 1970- och 1980-talens största modenamn. Antalet namnbärare är runt 48 255 personer. Malena är ett också ett kvinnonamn och härstammar från samma tidsålder se ovan. Malena är för närvarande inte speciellt vanligt. Antalet namnbärare är drygt 1 165 personer.

Och så väder

SMHI:s klass 2-varning står kvar över hela Österlen, där snön fortsätter att ställa till rejält med problem i dag. I övriga Sydsverige kommer det att falla mellan 10 och 20 centimeter snö. Kalmar får de största snömängderna och rejält med vind, säger Sandra Andersson, meteorolog på SMHI.

Och så till sist historiska händelser

1317 Nyköpings gästabud inleds. 1817 Mississippi blir den 20:e delstaten i USA. 1901 De första Nobelpriset delas ut i Stockholm på Musikaliska akademien. 1965 The Grateful Dead spelar sin första konsert, på Fillmore Auditorium i San Francisco. 1997 Thomas Ravelli spelar sin sista match för IFK Göteborg.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar