Kims Nyhetsstund 1 september 2014

God morgon och välkomna! Vi startar med en tragisk nyhet.

Skådespelaren Brasse Brännström är död. Han dog i torsdags i sitt hem i Stockholm. Han var inte ensam när han dog. Hans exfru Git Erixson var där när han dog. Vi vet inte vad han dog av. Brasse är mest känd som har varit med i tv-programmet Fem myror är fler än fyra elefanter. Den programmet blev omåttligt populär. Den räknas som ett av de bästa barnprogrammen någonsin i svensk tv-historia. Brasse var tillsammans med Magnus Härenstam och Eva Remaeus. Han gjorde många revyer tillsammans med Magnus, till exempel Varning för barn och Det är serverat!. Brasse hette egentligen Lars-Erik Brännström och han blev 69 år.

Och så inrikes.

Det har inträffat ett misstänkt Ebola-fall i Stockholm i natt. Mannen som skall ha rest från Afrika till Sverige kände att han hade hög feber. Nu håller det Karolinska Universitetssjukhuset reda ut på varför mannen hade Ebola. Vi får nog svar inom ett dygn.

Och så till sist historiska händelser.

1939 – Andra världskriget inleds.

1923 De japanska städerna Tokyo och Yokohama drabbas av en kraftig jordbävning. 7,9 på richterskalan och det krävde 140 000 dödsoffer.

2006 Claes Erikssons film Den enskilde medborgaren har premiär.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

http://www.youtube.com/watch?v=7zPI49ELcFw&feature=youtube_gdata&gl=US

Lämna ett svar