Kim Nyhetsstund 2 oktober 2012

Lill-Babs har varit här!

 

Jag träffade den folkkära artisten Lill-Babs idag. Jag fick hennes autograf och fick en bild tillsammans med mig och Lill-Babs. Lill-Babs kom till Backa Kulturhus och sjöng tillsammans med över 250 personer, mestadels pensionärer. Det var mycket folk och det var hög stämning. Det var varmt och svettigt i lokalen där hon sjöng. När folk skulle ut blev nästan kaos av trängsel, men jag hittade en egen plats där jag väntade för en autograf och en bild. Jag tycker om hennes låtar som Leva livet och April, April. Jag tycker om Lill-Babs för hon är en duktig artist som har sjungit länge. Hon åker nu vidare till Mölndal…

Lill-Babs heter egentligen Barbro Svensson. Lill-Babs började sin karriär på 50-talet. Hon föddes i det lilla samhället Järvsö. I Järvsö finns ett museum som handlar just om Lill-Babs och ett kafé. Järvsö ligger i Hälsingland. Hon har även sjungit andra låtar som Tuff brud i lyxförpackning, Är du kär i mig ännu, Klaes-Göran? Manolito och många, många fler.

skribent Kim Westman

Lämna ett svar