Jonas årskrönika 2016

Under 2016 gjorde jag flera saker en av de sakerna var att jag åkte till Slottskogen med Kulturhuset för att springa Special Varvet, jag var den enda som sprang varvet de andra tog en stark promenad istället på 2,1 kilometer. Efter loppet fick jag en 154 placering, men jag kunde kanske fått en bättre tid om inte en massa folk började gå helt plötsligt och täppte till vägen så att det inte gick att springa men om man kopplar bort det så var det roligt att springa varvet och jag skulle gärna vilja springa det igen år 2017.

Efter att jag sprungit klart skulle jag åka hem med färdtjänst från en plats vid Slottsskogsvallen som vi bestämt, men när vi stod där påstod färdtjänst att det var på en annan plats som vi skulle stå och vänta. När de sade det så blev jag lite irriterad på dem. Under tiden som vi stod där blev den personen stod där med mig lite sur för hon skulle åka iväg och var tvungen att komma i tid.

En annan sak som jag gjorde under våren var att jag åkte till Malmö och spelade innefotboll där vi kom fyra och jag gjorde mål från egen planhalva. Under den tid vi var i Malmö passade jag och mina föräldrar på att gå på Melodifestivalen i Malmö Arena. Det var mycket roligare att se Melodifestivalen i verkligheten för det blev mycket mer känsla gentemot att se det på tv. Inne i arenan hade de lagt ballonger vid varje stol som man skulle blåsa upp och vifta med och det var kameror ovanför, bakom och vid sidan men inte framför oss.

Under den tiden som det var Partille cup åkte vi i Selma Media till Liseberg och där åkte jag så mycket att jag började må illa, gränsen gick när vi åkte Virvelvinden och en i gruppen ställde sig upp för att få den att gå fortare och efter det mådde jag illa i flera timmar efteråt.

En dag var vi uppe vid Tjörn och Skärhamn och besökte Skärhamns Akvarellmuseum där de hade en Disney utställning, men tiden i Skärhamn blev kortare och stressigare bara för att en i gruppen åkte tillbaks till Backa för att hämta sin plånbok som låg kvar på stolen. När vi skulle äta blev jag jättestressad för då var det helt plötsligt bara tjugo minuter kvar till bussen gick.

En av de roligaste sakerna jag gjorde under året var att åka till Wales. När jag var i Wales var jag vid orten som har världens längsta ortsnamn som är LLANFAIRPWLLGWYNGYLLGOGERYCHWYRNDROBWLLLANTYSILIOGOGOOCH. På sensommaren var vi inne i Göteborg och besökte Kulturkalaset, vi tittade på en föreställning som Grunden Media hade som de kallade Grand Bazar och när vi var där träffade jag en gammal klasskamrat från gymnasiet som skulle vara med i föreställningen. Bredvid den plats som de hade uppträdandet vid Stora teatern fanns det en simulator där man kunde åka med den nya linbanan och se hur den såg ut, vilket var intressant.

En annan sak vi gjorde under kulturkalaset var att besöka Food Marketen på Gustav Adolfs torg och där köpte jag som vanligt krokodilburgare av australiensarna som var där. Det var också en filmfestival (Höstrullen) på Världskulturmuseet som vi var med på med film som vi gjort (Drömmar av Glitter). Jag tänkte inte lika mycket den här gången på hur folk skulle reagera på filmen, bara för att vi visat upp en film året innan. I pausen på filmfestivalen stötte jag på målvakten i det fotbollslaget som jag spelar i och stod och pratade med honom hela pausen istället för att titta på kläderna som använts i olika filmer. Lite senare gjordes också en julversion av filmen som spelades upp på Kulturhusets julavslutning.

llandudno                                              Kanin i Llandudno.

Av: Jonas:E

 

Lämna ett svar