Historien om Sailor Moon – Premiär!

Bildresultat för sailor moon

Hejsan! Hjärtligt välkomna till det allra första inlägget av min nya inläggsserie om kanske världens bästa animehjältinna: Sailor Moon!. Det handlar om den 14-åriga Annie Tsukino som går i åttonde klass i skolan och blir upptäckt av katten Luna. Luna säger att hon är en av de 5 utvalda hjältinnorna så kallade Sailorhjältinnor. Hon fick en brosch och när hon säger: Månprismakraft, förvandla mig! så blir hon förvandlad till en hjältinna som kämpar mot de onda varelserna och för kärleken och rättvisan: Sailor Moon! Och hennes återkommande replik är ju: Jag ska straffa dig, i månens namn!. Och idag ska ni titta lite närmare på våra Sailorhjältinnor. Det finns totalt 10 Sailorhjältinnor som kommer från olika planeter i vårat solsystem.

Relaterad bild

Annie Tsukino alias Sailor Moon. Annie är en 14-årig vanlig skoltjej och har jättelånga flätor och rätt söt. Hon blir kär i en kille som heter egentligen Mamorou Chiba:

Relaterad bild

Då visste inte Annie vem han egentligen är, utan hon blir kär i Motoki som jobbar på spelhallen Crown Game Center:

Bildresultat för sailor moon motoki

Men sen när hon är förvandlad till Sailor Moon blir hon ofta i knipa. Då blir han förvandlad till en kämpe som heter Takishido Kamen på japanska, eller Den maskerade rosen som han heter på svenska:

Bildresultat för sailor moon den maskerade rosen

Och jag tycker att Sailor Moon är ju världens bästa hjältinna och animeserie.

Bildresultat för sailor mercury

Ami Mizuno alias Sailor Mercury. Ami är den hjältinnan i gänget som vet nästan allt. Hon pluggar väldigt mycket i skolan och kan en hel del. Hennes speciella förmåga är vatten och is. Och dessutom har hon en revir som hon fick från Luna och blåa glasögon. Det gör att hon kan se på vad som händer där de befinner sig. Revir är en liten dator som hon tittar på.

Bildresultat för Sailor Mars

Rei Hino alias Sailor Mars. Rei bor på ett tempel som heter Hikawa tillsammans med sin morfar och hennes förmåga är eld. Rei brukar ständigt bråka med Annie eftersom hon tror att Annie är en lipsill. De bråkar också vem som ska vara bäst, men ibland gör hon snälla saker. Hennes ständiga replik är: Onda ande, försvinn härifrån!. Hon brukar kasta såna lappar på sina fiender.

Bildresultat för sailor jupiter

Makoto Kino alias Sailor Jupiter. Makoto är den starkaste och den längsta Sailorsoldaten i gruppen. Hennes speciella förmåga är natur och blixtrar. Hennes föräldrar dog dessvärre i en flygplansolycka och då bestämde hon sig hur hon ska bli vuxen. Hon älskar mycket att laga mat och gå på blomsterfestivaler. Och hon blev den 4:e hjältinnan i gänget.

Bildresultat för sailor venus

Minako Aino alias Sailor Venus. Minako sägs vara den ursprungliga Sailor Moon. Hon dök året innan med Sailor V tillsammans med sin katt Artemis. Hon räknas också som den sötaste av alla Sailorhjältinnor. Hennes förmågor är kärlek och ljus. Hennes stora dröm är att bli en popstjärna.

Nu ska ni få möta de andra hjältinnorna:

Bildresultat för chibiusa

Chibiusa alias Sailor Chibi Moon. Chibiusa räknas som en liten minivariant av Sailor Moon. Hon kommer från framtiden från 3000-talet och dök upp redan i den andra säsongen. Då skulle Sailor Moon hjälpa henne tillbaka till framtiden och det visade sen att Chibiusa är Sailor Moons framtida dotter. Men redan i den tredje säsongen gjorde hon comeback, nu som Sailorhjältinna under namnet Sailor Chibi Moon. Chibi betyder liten på japanska. Hon tynade bort i den femte och sista säsongen och hon kom aldrig sen tillbaka.

Bildresultat för sailor pluto

Setsuna Meioh alias Sailor Pluto. Sailor Pluto dök redan upp i Sailor Moon R och hjälpte de andra hjältinnorna att komma in i framtiden.

Bildresultat för sailor uranus

Haruka Tenoh alias Sailor Uranus. Sailor Uranus räknas nästan som en man för att hon bär en slips och en väst.

Bildresultat för sailor neptune

Michiru Kaioh alias Sailor Neptune. Sailor Neptune är en av de fyra yttre Sailorsoldaterna.

Bildresultat för sailor saturn

Hotaru Tomoe alias Sailor Saturn. Sailor Saturn är de yngsta Sailorsoldaten och hon räknas också som de kraftfullaste av alla Sailorkämpar.

Och redan imorgon ska ni få se hur tv-serien Sailor Moon började att sändas i japansk tv. Vi ses då! Tack för idag!

Skribent: Kim Westman alias Den maskerade rosen.

Lämna ett svar